سولفات آلومینیوم در کشاورزی

سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم ماده ای شیمیایی با کاربرد های فراوان است که در این مقاله قصد داریم به کاربردش در صنعت کشاورزی بپردازیم.

ابتدا توضیحاتی در رابطه با سولفات آلومینیوم در اختیارتان قرار می دهیم تا بدانید ماده ای که در ادامه در رابطه با کاربردهایش توضیح می دهیم، چه ظاهری چه ویژگی هایی و چه کاربردهایی دارد.

سولفات آلومینیوم را با نام های دیگری اعم از آلوم، زاج سفید، آلوم کاغذ و … نیز می شناسند. این ماده از نظر ظاهری به شکل های مختلفی می تواند تولید شود، از آن جایی که قابلیت سفارشی تولید شدن هم دارد، بنا به شرایط و درخواست مشتری و هم بنا به خواست خود شرکت تولید کننده می تواند به صورت های مایع، پودری، گرانولی و کریستالی تولید شود.

از جمله ویژگی هایی که سولفات آلومینیوم دارا می باشد فرار و اشتعال پذیر نبودن و به شدت اسیدی بودن است. این ماده شیمیایی قابلیت جذب و نگهداری مولکول های آب را دارد. به هنگام ترکیب با مولکول های آب PH آن به کمتر از 2 می رسد و اسیدی تر می شود. به دلیل همین اسیدی بودن است که باید در نگهداری این ماده احتیاط های لازم را رعایت کرد و در ظروف خاصی نگهشان داشت و حمل و نقلشان کرد.

آلوم
سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم در کشاورزی

همانطور که گفتیم در این مقاله قصد داریم در رابطه با کاربرد سولفات آلومینیوم در کشاورزی توضیحاتی را ارائه دهیم. این ماده دارای کاربرد های فراوانی است و کاربردش در صنعت کشاورزی تنها یکی از آن ها است.

نکته قابل توجهی که در این رابطه وجود دارد این است که از این ماده برای گیاهان نمی توان استفاده کرد، سولفات آلومینیوم نقش تقویتی برای گیاهان ندارد و اصل کاربردش مناسب کردن شرایط خاک برای رشد گیاهان است.

کود سولفات آلومینیوم

از مواد مختلفی جهت تهیه کود در کشاورزی استفاده می کنند، سولفات آلومینیوم یکی از آن ها است که بیشتر نقش کمکی دارد. این ماده را هم می توان به طور مستقیم مورد استفاده قرار داد و هم به صورت ترکیبی با مواد دیگر.

نکاتی هستند که در استفاده از سولفات آلومینیوم در کشاورزی و کود ها باید مورد توجه قرار دهید. ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که چرا باید از سولفات آلومینیوم و یا دیگر مواد در کود ها و یا در خاک گیاهان استفاده کنیم. خاک دارای مواد مغذی و ضروری برای رشد گیاهان است که باید توسط گیاهان، درخت ها و درختچه ها جذب شوند منتها از طرف دیگر خاک دارای مقدار زیادی آهک است. آهک از جذب این مواد توسط گیاهان جلوگیری می کند، پس با اضافه کردن سولفات آلومینیوم به خاک، میزان اسیدیته آن را افزایش داده و قدرت جذب گیاهان را بالا می بریم.

حتما دقت کنید که پیش از استفاده، از قلیایی و آهکی بودن خاک اطمینان حاصل کنید، زیرا در صورتی که میزان قلیایی بودن خاک کم باشد و با اضافه کردن ماده شیمایی سولفات آلومینیوم آن را اسیدی تر کنیم به گیاه آسیب هایی وارد می شود.

نحوه مصرف سولفات آلومینیوم در کشاورزی

نحوه و میزان مورد استفاده از کود دارای سولفات آلومینیوم بایستی متناسب با نوع گیاه، ارتفاع و قطرش و همچنین با مشورت متخصصین در این امور باشد. میزان سولفات آلومینیوم مورد نیاز متناسب با میزان آهکی بودن خاک نیز تعیین می شود.

نحوه مصرف سولفات آلومینیوم در کشاورزی

دیگر کاربردهای سولفات آلومینیوم

سولفات آلومینیوم در صنایع دیگری نیز کاربردهای گسترده ای دارد که می توان از میان آن ها به تصفیه آب و فاضلاب، صنعت کاغذ سازی، برخی امور پزشکی مانند بند آوردن خون زخم های کوچک اشاره کرد.

از مهم ترین کاربرد هایش تصفیه آب و فاضلاب و کاغذ سازی است. در صنعت تصفیه سازی از این ماده جهت حذف ناخالصی های موجود در آب استفاده می شود . در صنعت کاغذ سازی جهت استحکام الیاف سلولوزی کاغذ، افزایش چسبندگی خمیر کاغذ و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می گیرد.

سخن آخر

سولفات آلومینیوم در کشاورزی بیشتر در رابطه با گیاهان و درختچه های زینتی کاربرد دارد و ماده ای است که می توان با هزینه ای مناسب و کم و به راحتی به میزان انبوهی تهیه اش کرد.

اگر تمایل به تهیه این ماده شیمیایی پر کاربرد دارید، می توانید با متخصصین پگاه محیط، تولید کننده بزرگ و معتبر سولفات آلومینیوم 17% و انواع مواد شیمیایی مرغوب و با کیفیت، تماس گرفته و پس از گرفتن مشاوره های لازم، سولفات آلومینیوم مورد نیازتان را تهیه بفرمایید.

Rate this post

۴ Comments

  • با سلام . من به اشتباه سولفات آلمینیوم را به جای سولفات آمونیوم پای درخت نارنج ریختم و از وضیعت خاک اطلاغی ندارم . آیا به درخت آسیب رسوندم ؟ آیا برای درخت مرکبات لازم است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *