خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن

خواص و مضرات نشاسته ذرت

بسیاری از افراد در مورد نشاسته ذرت چیز زیادی نمی دانند و از خواص و مضرات آن اطلاع ندارند. برخی از افراد آن را مضر و بعضی دیگر این نوع نشاسته را بسیار مفید می دانند. این محصول در موارد مختلف و برای پخت بسیاری از غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد. گاهی برای قوام دادن به غذا هایی مانند انواع سوپ و یا به عنوان ماده ای برای نرم و لطیف کردن بافت خمیر شیرینی از آن استفاده می کنند. با توجه به فواید بی نظیر این ماده، سعی داریم تا با خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن بیش تر آشنا شویم.

خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن

خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن تنها به استفاده آن ها در غذا ها محدود نمی شود. در بسیاری از مواقع از این ماده برای بهبود سلامت پوست و مو استفاده می کنند. اگر پوست شما دچار آفتاب سوختگی شده باشد و یا این که با خارش پوست مواجه شده اید، برای بهبود پوست می توانید کمی از این ماده را با آب مخلوط کرده و خمیر حاصل را بر روی پوست قرار دهید.

برای باز شدن گره مو ها نیز از این ماده استفاده می کنند. با پاشیدن کمی از این پودر در بین مو ها می توان سبب شانه تر شدن راحت مو ها شد. علاوه بر آن برای مات کردن لاک ناخن هم از این ماده استفاده می کنند. با اضافه کردن پودر نشاسته ذرت به لاک می توان این شرایط را ایجاد کرد و ناخن هایی با رنگ های مات داشت.

کاربرد های مختلف نشاسته ذرت

علاوه بر همه مواردی که گفته شد، از نشاسته ذرت در موارد مختلف دیگری نیز استفاده می کنند. برای شناخت خواص و مضرات نشسته ذرت و کاربردهای آن، می توان به جلوگیری از عرق سوز شدن بدن کمک کرد. این ماده نه تنها برای بزرگسالان بلکه برای جلوگیری از له شدن پای کودکان هنگام استفاده از پوشک نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

با کمک این پودر و کمی روغن نارگیل می توان دئودورانت درست کرد. برای این کار باید ۳ قاشق روغن نارگیل را با ۲ قاشق نشاسته ذرت مخلوط کنید. البته بهتر است که روغن را ابتدا گرم کنید و سپس پودر نشاسته ذرت را به آن اضافه کنید. پس از آن نیز کمی جوش شیرین اضافه کنید تا دئودورانت شما آماده شود. علاوه بر همه این ها بسیاری از افراد از خواص متفاوت تری از نشاسته ذرت صحبت می کنند و کاربرد های دیگری برای این ماده در نظر می گیرند که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • باز کردن گره طناب و یا نخ
  • درخشان کردن ظروف نقره
  • بر طرف کردن لکه های چربی
  • افزایش اصطکاک هنگام به دست گرفتن دسته تنیس

 

ارزش غذایی نشاسته ذرت

ارزش غذایی نشاسته ذرت

 

برای شناخت خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن، بهتر است که ابتدا با ارزش غذایی و ترکیبات این ماده خوراکی بیش تر آشنا شویم. نشاسته ذرت یکی از موادی است که به مقدار کمی در پخت غذا ها مورد استفاده قرار می گیرد و از این رو مواد غذایی کمی را به بدن می رساند. ارزش غذایی یک فنجان از این ماده عبارتند از:

  • ۴۸۸ کالری
  • ۷ درصد از سلنیوم روزانه
  • ۳ درصد از آهن روزانه
  • ۳ درصد از منگنز روزانه
  • ۰.۵ درصد پروتئین
  • ۱ گرم فیبر
  • ۷ درصد از مس مورد نیاز روزانه

عوارض جانبی نشاسته ذرت

عوارض جانبی نشاسته ذرت

 

برای شناخت خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن بهتر است که با عوارض جانبی این ماده بیش تر آشنا شویم. این ماده خوراکی دارای عوارض مختلفی می باشد که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • افزایش قند خون

این ماده سرشار از کربوهیدرات می باشد و مصرف آن ممکن است که سبب افزایش سطح قندخون بدن انسان ها شود. از طرفی فیبر موجود در نشاسته ذرت بسیار کم می باشد. فیبر می تواند به افراد کمک کند تا دیر تر قند را جذب کنند و کمبود آن در این نوع نشاسته سبب جذب بیش تر قند خون می شود.

  • آسیب به قلب

از آن جایی که این محصول یک ماده غذایی فرآوری شده است، هنگام تهیه بسیاری از ارزش غذایی خود را از دست می دهد. از طرفی مصرف مداوم آن می تواند سلامت قلب را به خطر بیندازد. این ماده می تواند کلسترول مفید را کاهش دهد و سبب افزایش تری گلیسیرید خون شود. همه این عوامل سبب می شوند تا قلب و عروق بدن به خطر بیفتند.

  • کمبود مواد مغذی

باید دقت کنید که این ماده از ارزش غذایی بالایی برخوردار نیست و از این رو بهتر است که درکنار این نشاسته، از مواد خوراکی با ارزش غذایی بالا استفاده کنید.

  • حساسیت

در اثر مصرف این ماده غذایی احتمال بروز حساسیت نیز وجود دارد. در این شرایط فرد ممکن است با مواردی مواجه شود که مهم ترین آن ها عبارتند از:

  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • اسهال
  • اختلال در تنفس
  • تورم زبان
  • کهیر
  • سرگیجه

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن بیش تر آشنا کنیم. از این پودر های سفید رنگ نه تنها برای قوام دادن به غذا ها و یا لطیف کردن بافت شیرینی ها، بلکه برای سلامت پوست و مو نیز استفاده می کنند. علاوه بر آن برای جلوگیری از عرق سوز شدن و درخشان کرده ظروف نقره نیز مورد استفاده قرار می گیرند. البته که این محصول در کنار مزایایی که دارد می تواند با عوارضی مانند بروز حساسیت، افزایش قند خون و یا آسیب رساندن به قلب نیز همراه باشد. شرکت پگاه محیط به عنوان تولید کننده نشاسته ذرت آماده فروش بهترین نشاسته ذرت هست.

سوالات متداول برای خواص و مضرات نشاسته ذرت و کاربردهای آن

  1. چند نمونه از موارد مصرف نشاسته ذرت را نام ببرید؟

معمولا از این ماده برای قوام دادن به غذا ها و بهبود بافت خمیر شیرینی ها استفاده می کنند. علاوه بر آن برای کاهش اثرات آفتاب سوختگی پوست، درخشن کردن ظروف نقره و از بین بردن لکه ها نیز از این پودر استفاده می کنند.

  1. آیا نشاسته ذرت از ارزش غذایی بالایی برخوردار است؟

این ماده به روش فرآوری تهیه می شود و همین امر سبب می شود تا بسیاری از ارزش غذایی خود را از دست بدهد. از این رو بهتر است که به مقدار کمی در غذا ها استفاده کنید و در کنار آن مواد غذایی با ارزش بالا مصرف کنید.

  1. استفاده از نشاسته ذرت با چه عوارضی همراه است؟

استفاده از این ماده می تواند علاوه بر روز حساسیت، با عوارض دیگری مانند افزایش خطرات قلبی و بیش تر شدن قندخون همراه باشد.

 

3/5 - (1 امتیاز)

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *