خطرات پلی آلومینیوم کلراید

خطرات پلی آلومینیوم کلراید

پلی آلومینیوم کلراید از مشتقات نمک آلومینیوم می باشد که به عنوان یک منعقد کننده مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارت دیگر یک ساختار پلیمری می باشد که نقش لخته کننده ذرات را دارد. این منعقد کننده به هر دو صورت مایع و جامد تولید می شود که نوع جامد آن ظاهر کریستالی دارد. پلی آلومینیوم کلراید مانند هر منعقد کننده ای دارای مضرات و مزایایی می باشد. در این مطلب به تفصیل به خطرات پلی آلومینیوم کلراید اشاره خواهیم کرد.

پلی آلومینیوم کلراید چیست؟

خطرات پلی آلومینیوم کلراید تا حدی مربوط به شیمیایی بودن آن می باشند. در نتیجه به واسطه عملکردی شیمیایی ذرات را پیوند داده و آنها را منعقد می کنند. این مسئله موجب از بین رفتن پیوند ذرات کلوئیدی شده و باعث می شوند میزان ناهمگنی محلول کاهش یابد به این معنا که برخی ذرات که نیاز به لخته شدن دارند تا حدی کوچک شده و انعقاد آنها دشوار می شود. اینگونه محلول به اندازه نیاز از ذرات مضر پاک نمی شود یا به عبارت صحیح تر به خوبی ته نشین نخواهند شد.

پلی آلومینیوم کلراید چیست؟
پلی آلومینیوم کلراید

خطرات پلی آلومینیوم کلراید برای پوست

خطرات پلی آلومینیوم کلراید را از جهات گوناگونی می توان بررسی کرد. برای مثال یکی از آنها مضراتی است که انسان نسبت به آنها واکنش می دهد. به این منظور که نباید اجازه دهید با پوست شما تماس داشته باشد. علاوه بر این چشم، بینی و دهان خود را با رعایت نکات ایمنی از این ماده شیمیایی دور نگه دارید. عدم رعایت اصول بهداشتی علائمی آلرژیک مانند التهاب و خارش به همراه دارد.

جلوگیری از مضرات پلی آلومینیوم کلراید

بارز است که برای جلوگیری از تماس این ماده شیمیایی با پوست می بایست لباس مخصوص و ایمن داشته باشید. علاوه بر این از ماسک و عینک مخصوص استفاده کنید تا چشم های شما با گاز این ماده اذیت نشوند.

تماس آن با چشم نیز عوارضی همچون التهاب، خارش، درد و قرمزی دارد. به همین خاطر ماسک و عینک بخصوصی برای استفاده از پلی آلومینیوم مورد استفاده قرار می گیرند.

عوارض خوردن و استنشاق پلی آلومینیوم کلراید

با توجه به مواردی که به آنها اشاره کردیم طبیعتا خوردن این ماده محلول در آب اکیدا منع می شود و عوارض خطرناکی به همراه دارند که عبارتند از تحریک و آسیب به دستگاه گوارش، حالت تهوع و استفراغ، اسهال و … نیز عموما ناشی از خوردن این ماده می باشند.

استنشاق پلی آلومینیوم کلراید نیز با خطراتی همراه می باشد اعم از تنگی نفس شدید، سرفه، گلودرد و حتی درگیری سینوس ها که منجر به آبریزش بینی می شود.

عوارض خوردن و استنشاق پلی آلومینیوم کلراید
عوارض خوردن و استنشاق ماده پلی آلومینیوم کلراید

کنترل عوارض و خطرات پلی آلومینیوم کلراید

توصیه می شود به محض آلوده شدن یا درگیری با این ماده شیمیایی سریعا برای رفع آلودگی ناشی از آن اقدام نمایید. لازم به ذکر است که گاهی اوقات این ماده فرد آلوده را بیهوش کند. در صورتی که بعد از لحظاتی هوشیاری فرد مسموم بازگشت باید مقدار زیادی آب بنوشد و با وخیم بودن شرایط مراجعه به پزشک به شدت توصیه می شود.

در صورت تماس پوست با این ماده بهتر است فورا آن را با آب و صابون تمیز کنید.

مسمومیت با پلی آلومینیوم کلراید

پلی آلومینیوم کلراید ماده ای شیمیایی است که برای تصفیه آب آشامیدنی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه به صورت غیر مستقیم آن را مصرف می کنیم. در این زمینه تنها در شرایطی مسمومیت و آلودگی پیش نمی آید که مقدار مورد استفاده از آن استاندارد باشد چرا که برخی خطرات پلی آلومینیوم کلراید ناشی از مصرف بیش از اندازه آنها می باشد.

نکات مهم استفاده از پلی آلومینیوم کلراید

نکات استفاده از پلی آلومینیوم کلراید

قابل توجه است که محلول پلی آلومینیوم کلراید مایع باید محیط و محفظه هایی نگهداری شود که با آنها سازگاری داشته باشد. برای مثال فلز و فایبرگلاس هر دود توسط این ماده شیمیایی غیر آلی خورده می شوند.

نتیجه گیری

ماده شیمیایی غیر آلی پلی آلومینیوم کلراید نوعی منعقد کننده می باشد که به صورت جامد یا مایع پیوندهای پلیمری پایداری ایجاد می کند. با اینکار لخته هایی سنگین از ذرات داخل محلول ایجاد کرده و موجب ته نشینی آنها می شود. مضرات پلی آلومینیوم کلراید خطراتی می باشند که مقدار بیش از اندازه و مصرف غیر استاندارد آنها بر پوست، چشم، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارش نیز تاثیر می گذارد.

سوالات متداول خطرات پلی آلومینیوم کلراید

  1. پلی آلومینیوم کلراید در آب حل می شود؟
    بله پلی آلومینیوم کلراید ماده ای شیمیایی غیر آلی می باشد که محلول در آب است. این ماده تا حد امکان ذرات را به پلیمرهایی سنگین تر تبدیل می کند که منجر به ته نشینی آنها می شود. اینگونه محلول مورد نظر درصد خلوص بالاتری خواهد داشت.
  2. پلی آلومینیوم کلراید در چه رنگ هایی تولید می شود؟
    این ماده به رنگ های قهوه ای، زرد و سفید نیز تولید می شود.
  3. برخی دیگر از کاربردهای پلی آلومینیوم کلراید کدامند؟
    صنایع تصفیه آب، نفت، گاز، پتروشیمی و … نیز به این ماده نیاز دارند.
Rate this post

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *