جوش شیرین

جوش شیرین


جوش شیرین ماده ای آشنا برای ما است و همگی با شندیدن این اسم به یاد پخت شیرینی می افتیم. اما آیا از نام علمی این ماده، فرمول مولکولی و دیگر خواص آن نیز اطلاعی داریم؟

اگر شما هم می خواهید در مورد این ماده اطلاعات بیشتری داشته باشید تا پایان این مقاله همراه ما باشید. ما در این مقاله سعی داریم خواص متفاوت و ویژگی های جوش شیرین را بررسی کنیم.

[faq title=”سئوالات متداول شما ” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”آیا جوش شیرین در صنعت پخت کیک و شیرینی کاربرد دارد؟” number=”1″]بله بیشترین استفاده از جوش شیرین در ترکیب بکینگ پودر است و همانطور که میدانید بکینگ پودر یکی از موادی است که برای پخت کیک و شیرینی بسیار مهم و لازم است.[/faq_item][faq_item title=”جوش شیرین در صنعت پلیمر چه کاربردی دارد؟” number=”2″]جوش شیرین یکی از موادی است که در صنعت پلیمر به عنوان کاتالیزور استفاده میشود. و از این حیث بسیار مهم و تاثیر گذار است.[/faq_item][faq_item title=”آیا بخور جوش شیرین برای درمان کرونا مفید است؟” number=”3″]طبق خاصیت آنتی اکسدانی قوی جوش شیرین، بخور این ماده می تواند در درمان بسیاری مشکلات ریوی مفید باشد. اللخصوص این روز ها که جامعه درگیر بیماری کرونا است شما می توانید با استفاده از جوش شیرین و بخور این ماده به درمان کرونا بپردازید.[/faq_item][/faq]
بکینگ پودر
جوش شیرین موجود در بکینگ پودر

جوش شیرین

جوش شیرین و یا بی کربنات سدیم یک ماده بی بو، بی طعم و با خاصیت بازی کم است. این ماده به صورت پودر سفید رنگی است که بسیار جاذب رطوبت است. فرمول مولکولی این ماده به صورت NaHCo3 است.

بی کربنات سدیم بیشتر به وسیله فرآیندی به نام فرآیند سالوی تولید میشود. از واکنش دادن کلرید سدیم، آمونیاک و کربن دی اکسید در آب رسوب بی کربنات به دست می آید که این رسوب را پس از صاف کردن به وسیله حرارت دادن خشک میکنیم و به بی کربنات سدیم یا همان جوش شیرین میرسیم. رسوب حاصل پس از خشک شدن به پودر سفید رنگی تبدیل میشود.

ویژگی جالب

آمفوتر بودن یکی از ویژگی های جالب و جذاب بی کربنات سدیم است. آمفوتر به ماده ای گفته میشود که هم خاصیت اسیدی دارد و هم خاصیت بازی. و اینکه ماده کدام رفتار را از خود نشان دهد بستگی به نوع واکنش و دیگر مواد موجود در واکنش را دارد.

کاربرد جوش شیرین

جوش شیرین یکی از مواد پر کاربرد است و از این ماده استفاده های بسیار متفاوتی میشود. در ادامه به بررسی انواع کاربرد جوش شیرین می پردازیم.

استفاده در شستشو

یکی از کاربرد های جوش شیرین استفاده از آن برای شستشو و تمیز کردن نقاط مختلف است. این ماده با توجه به ویژگی های مختلفی که دارد قادر به تمیز کردن هر سطحی است. و می تواند میکروب ها و آلودگی های مختلف را از بین ببرد.

جوش شیرین در خمیر دندان
استفاده از جوش شیرین در خمیر دندان

کاربرد در خمیر دندان

جالب است بدانید که در خمیر دندان های معروف از جوش شیرین استفاده میشود. جوش شیرین یک عامل پاک کننده و سفید کننده است و استفاده از خمیر دندان هایی که در ترکیب خود جوش شیرین دارند باعث میشود دندان های شما به سرعت سفید شود.

لایه برداری

شاید شما هم از ن دسته افرادی باشید که برای لایه برداری پوست صورت خود هزینه های گزافی می پردازید. جوش شیرین یکی از مواد طبیعی است که به کمک آن می توان لایه های مرده پوست را برداشت. به عبارتی جوش شیرین یک اسکراب طبیعی است.

جوش شیرین به وسیله خاصیت قلیایی خود، کمک میکند پوست شما نرم شود. برای اسکراب صورت به وسیله جوش شیرین ابتدا باید جوش شیرین را با آب گرم مخلوط کنید و روی پوست صورت به صورت دورانی ماشاژ دهید و سپس بعد از 5 دقیقه صورت را با آب سرد بشویئد.

این کار کمک میکند منافذ پوست شما بسته شود و به این ترتیب پوستی صاف و شفاف خواهید داشت.

حذف بوی بد پا

امروزه به دلیل اینکه اکثر ما ساعت های بسیاری را بیرون از منزل مشغول کار کردن هستیم و کفش به پا داریم ممکن است پای ما بوی نا مطبوعی بگیرد و با درآوردن کفش جلوه ای نا خوشایند داشته باشد. برای از بین بردن بوی بد پا شما می توانید پا ها را در داخل تشت آب گرم و جوش شیرین بگذارید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه بماند.

روش دیگر این است که در داخل کفش و یا جوراب خود مقدار بسیار کمی جوش شیرین بریزید. این کار کمک میکند بوی بد پا تا حد زیادی کاهش یابد.

درد معده
درد معده و جوش شیرین

کاربرد پزشکی

همه ما افرادی را در اطراف خود دیده ایم که از درد معده به شدت رنج میبرند. ناراحتی معده می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد و به طبع درمان های متفاوتی هم برای آن وجود دارد.

خاصیت آنتی اکسیدان بودن یکی از ویژگی های جوش شیرین است. خاصیت آنتی اکسیدانی این ماده باعث میشود اسید معده را کاهش دهد و به این ترتیب PH معده تنظیم میشود و از درد و التهاب آن کاسته میشود. برای این منظور بهتر است ½ قاشق چایخوری بی کربنات سدیم را با یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و میل کنید. این کار باید چندین بار تکرار شود تا شما بتوانید اثرات آن را ببینید.

البته به دلیل حساس بودن معده و نحوه عملکرد آن بهتر است قبل مصرف جوش شیرین با پزشک خود مشورت کنید.

ورزش و جوش شیرین

استفاده از جوش شیرین قبل از فعالیت های شدید بدنی باعث میشود عملکرد بدن به طرز فوق العاده ای افزایش یابد. به همین علت اکثر ورزشکاران حرفه ای قبل از ورزش های سنگین از جوش شیرین استفاده میکنند تا توان آن ها برای انجام فعالیت بدنی بیشتر شود.

همچنین جوش شیرین اسید تشکیل شده در عضلات را خنثی میکند و به همین ترتیب خستگی را کاهش می دهد.

سخن آخر

جوش شیرین یا بی کربنات سدیم یکی از موادی است که در بسیاری شاخه ها کاربرد های فرائانی دارد و امروزه کمپانی و کارخانه های بسیاری اقدام به تولید این محصول کرده اند و از این حیث کشور به خود کفایی رسیده است.

شما می توانید از سایت پگاه محیط این ماده شیمیایی را با بالاترین قیمت و مناسب ترین قیمت خریداری کنید. کافی است با همکاران ما تماس بگیرید. همچنین لازم به ذکر است که شرکت پگاه محیط موادی دیگری مانند فنول، آب ژاول، سولفات آلومینیوم و … را دارد.

Rate this post

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *