اگرچه امروزه ما سولفات آهن را می یابیم که از آلومینیوم محافظت می کند، اما در سنگ آهک، سولفات آلومینیوم صنعتی هنوز هم بسیار مهم است به طوری که گیاهانی خاص می توانند بدون هیچ مشکلی رشد کنند. علاوه بر این، قیمت نسبتاً ارزان دارد و استفاده از آن بسیار ساده است.
اما این محصول دقیقا چه کاربردی دارد و چگونه مورد استفاده قرار می گیرد؟
سولفات آلومینیوم چیست؟
سولفات آلومینیوم یا سولفات آلومینا، نمکی از آلومینیوم است که به صورت دانه ای شکل و به رنگ سفید وجود دارد اما در صورت وجود محتویات آهن بیشتر از 0.5٪ به رنگ قهوه ای نیز یافت می شوند. دارای چگالی 2672 گرم در سانتی متر مکعب و جرم مولی 342.150 گرم در مول است. کاربردهای بسیاری دارد، مانند:
- ناخالصی ها را از آب استخر جدا می کند
- آب را قابل شرب می کند، به عبارتی آن را پاک و عاری از آلودگی می کند.
- می تواند رنگ مایل به آبی گل های هیرانتا را تقویت کند.
این نمک به دلیل خاصیت های فیزیکی و شیمیایی اش، عمدتاً به عنوان ماده لخته کننده انعقادی و اصلی در تصفیه آب برای مصرف انسان و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد. با گروه بندی مواد جامد معلق در آب و تسریع رسوب گذاری، کمک به کاهش بار باکتری ها و همچنین از بین بردن رنگ و طعم خاص آب می شود.
کاربرد سولفات آلومینیوم
سولفات آلومینیوم مایع با درجه فنی یک محلول با کیفیت بالا است که عموماً برای تصفیه آب مصرف انسان و در فاضلاب استفاده می شود. با استفاده از سولفات آلومینیوم محلول، راندمان بالا و تطبیق پذیری بالای این محصول در زمینه تصفیه آب نشان داده شده است.
کاربرد های اصلی
- سولفات آلومینیوم صنعتی در صنعت خمیر و کاغذ: تنظیم PH، چسبندگی (پیچ یا موم) و تنظیم احتباس (ریز، بار، رنگدانه ها و غیره) علاوه بر اینکه در تصفیه پساب آن نیز خدمت می کند.
- سولفات آلومینیوم برای تصفیه فاضلاب: سولفات آلومینیوم یک محصول اقتصادی و مؤثر در حذف فسفر در تصفیه خانه های فاضلاب برای استفاده انسانی و صنعتی است و با رسوب جامدات معلق، آب را پاک می کند.
- سولفات آلومینیوم برای تصفیه آب آشامیدنی: سولفات آلومینیوم شفاف سازی آب آشامیدنی را امکان پذیر می سازد زیرا این ماده دارای قابلیت منعقد کنندگی بالایی است و بنابراین مواد معلق جامد در آب که به دلیل اندازه آنها به زمان بسیار طولانی برای تسویه نیاز دارند را رسوب می دهد.
- سولفات آلومینیوم در ساخت مواد شیمیایی: در تولید دیگر نمک های آلومینیومی استفاده می شود.
- سولفات آلومینیوم در صنعت صابون و گریس: در تولید صابون و گریس آلومینیومی برای مصارف صنعتی استفاده می شود.
- سولفات آلومینیوم در صنعت نفت: ساخت کاتالیزور های مصنوعی بر عهده این ماده است.
- سولفات آلومینیوم در صنعت داروسازی: به عنوان قابض در تهیه دارو و مواد آرایشی کاربرد دارد.
- عامل تثبیت رنگ در پارچه است.
- تولید رنگ هایی مانند کارمین نیز از عهده سولفات آلومینیوم صنعتی بر می آید.
- صنعت قند: به عنوان تصفیه کننده ملاس از نیشکر استفاده می شود.
- کاربردهای دیگر: به عنوان منعقد کننده در ساخت لاستیک مصنوعی استایرن بوتادین. برای تولید نمک های دوتایی ، آمونیوم و آلومینیوم و پتاسیم و سولفات های آلومینیوم معروف به آلوم. برای تصفیه گلیسیرین. به عنوان بازدارنده آتش
دوز مناسب مصرف گیاهان چقدر است؟
اگر می خواهیم از آن برای گیاهان استفاده کنیم، باید دستورالعمل های مشخص شده روی بسته بندی را دنبال کنیم. چرا این موضوع را متذکر می شویم؟ زیرا بستگی به مارک، غلظت و سایر عواملی که خارج از کنترل ما برای اعمال دوز بالاتر یا پایین تر هستند، دارد. در هر صورت، برای گرفتن ایده در رابطه با کمی و یا زیادی دوز، لازم است بدانید که به طور معمول به اندازه یک قاشق غذاخوری کوچک (حدود 10 گرم) سولفات آلومینیوم هر 15 روز در یک لیتر آب رقیق می شود.
در صورت بروز مشکل:
برای گیاهان می توانید آنها را داشته باشید. دوز بالاتر از مقدار توصیه شده بر سیستم ریشه گیاه و بنابراین بر بقیه گیاه تاثیر می گذارد، که همین موضوع سبب شکنندگی گیاه به دلیل حجم کمتر ریشه هایشان می شود.
به همین دلیل لازم است بدانیم چه چیزی را خریداری می کنیم و نحوه صحیح استفاده از آن به چه صورت است، زیرا از این طریق از ریختن گلدان های خود به داخل توده کودها و یا بازیافتی ها جلوگیری خواهید کرد.
خرید سولفات آلومینیوم
در صورت تمایل می توانید سولفات آلومینیوم صنعتی را به راحتی از طریق اینترنت خریداری کنید. در اینجا ما نشان می دهیم که در کجا می توانید سولفات آلومینیوم خریداری کنید.
در کنار سولفات آلومینیوم در استخرها، از سدیم سولفات پنتا هیدرات نیز استفاده زیادی می شود، ماده ای که به شکل پودر یا کریستال های آبی تولید می شود و دارای مصارف متعدد، از جمله در آماده سازی استخرهای شنا به عنوان جلبک است.
اگرچه در سطح استخر نیست، اما در سطح هیدرولوژیکی، اگر استفاده از فلورسئین رایج است، به عنوان یک ردیاب برای تشخیص نشتی در استخر مورد استفاده قرار می گیرد.
ارائه سولفات آلومینیوم در بازار
مصرف کننده سولفات آلومینیوم بین دو گزینه جامد و مایع این محصول حق انتخاب دارد. روندی که تاکنون در تمام کشورهای صنعتی دنبال شده است، استفاده بیشتر از حالت مایع این ماده است، به دلایل گفته شده در زیر:
- جابجایی آسانتر، بارگیری و تخلیه توسط پمپ، عدم نیاز به واحدی برای شکستن کیسه ها و حل کردن آن ها، نیاز به نیروی کمتری
- غلظت ثابت، برای استفاده فوری (گاهی اوقات محلول جامد دارای نوسانات غلظت است)
- امکان کنترل بیشتر در میزان دوز ماده در فرآیند، که از تغییرات جلوگیری می کند.
با این حال، حالت جامد مزایای زیر را ارائه می دهد:
- جاستیفای نبودن محلو مورد نظر به جهت نصب مخازن حاوی محصول مایع
- در مناطق بسیار سرد که می تواند باعث یخ زدگی ماده در هنگام حمل و نقل و ذخیره سازی شود.
- هنگامی که مصرف کننده بسیار دور از کارخانه تولید سولفات آلومینیوم باشد، هزینه باربری پایه خشک کاهش می یابد.
به طور سنتی سولفات آلومینیوم به دلیل کم هزینه بودن و به دست آوردن آسان آن، منعقد کننده ای بوده که در بازار عرضه می شود، به همین دلیل بیشتر گیاهان برای کار با سولفات آلومینیوم طراحی شده اند.
محصولات موجود در پگاه محیط
- پودر سولفات آلومینیوم یا گرانول
- مایع سولفات آلومینیوم
- پودر پلی کلرید آلومینیوم PAC’S
- مایع پلی کلرید آلومینیوم PAC’S
۴ Comments
استفاده از سولفات آلومینیوم صنعتی در گیاهان به چه صورت هست؟
اگر می خواهیم از آن برای گیاهان استفاده کنیم، باید دستورالعمل های مشخص شده روی بسته بندی را دنبال کنیم.
کاربرد اصلی سولفات آلومینیوم صنعتی چی هست؟
عموماً برای تصفیه آب مصرف انسان و در فاضلاب استفاده می شود. با استفاده از سولفات آلومینیوم محلول، راندمان بالا و تطبیق پذیری بالای این محصول در زمینه تصفیه آب نشان داده شده است.