زاج چیست

زاج چیست

زاج، ضمه، آلوم و … همگی یک ترکیب هستند که از مزایای فراوانی برخوردارند. امروزه بسیاری از افراد از مصرف انواع مختلف داروهای شیمیایی برای درمان مشکلات و بیماری هایشان اجتناب می کنند زیرا از عواقب و عوارضی که ممکن است برایشان پیش بیاید همواره ترس و نگرانی دارند. شاید برایتان عجیب باشد که زاج سفید با وجودی که نام دیگری از سولفات آلومینیوم و یا به عبارتی نمک مضاعف آن است، به چه میزان در عطاری ها و فعالیت های درمانی کاربرد دارد.

حال در ادامه قصد داریم به سوال زاج چیست پاسخ دهیم و مزایا و کاربرد های خارق العاده آن را برشمریم. با ما همراه باشید.

زاج چیست؟

زاج به وفور در طبیعت وجود و به صورت صنعتی هم تولید می شود. این ماده غنی، به صورت ترکیبی از آلومینیوم و سولفات مضاعف است که حتی گاهی آن را به نام سولفات آلومینیوم هم می نامند. این ماده با رنگ های مختلفی وجود دارد اما نوعی که مد نظر ما است سفید رنگ است و به آن زاج سفید می گویند.

زاج از زمان گذشته تا کنون مورد استفاده قرار می رفته و در زبان های گوناگون هم به نام های مختلفی شناخته می شود. به عنوان مثال در زبان ترکی آن را زی، ارمنی شیب و مشهدی زمه می نامند.

در جواب سوال زاج چیست می توان گفت که این ماده سفید رنگ، کریستالی درخشان را مصرف کنندگانش تحت عنوان ماده ای ضدعفونی کننده می شناسند. از جمله ویژگی های شیمیایی آن می توان به قابلیت انحلال پذیری اش در آب اشاره کرد. آلوم در آب حل اما در الکل حل نمی شود. همانطور که گفتیم و بعد تر هم اشاره خواهیم کرد زاج خواص درمانی فوق العاده ای دارد و هنگامی که بخواهد مورد استفاده قرار بگیرد معمولا در حالت محلول در آب است. شما می توانید این ماده را از سایت پگاه محیط که وظیفه سئو سایت آن با سئو ایران است خریداری کنید.

از آن جایی که این ماده را در دهان هم می توان قرار داد، طعمی که احساس خواهید کرد گس و کمی شوری است. طبع این ماده گرم و خشک است. اگر خواستید که از خلوص زاج سفیدی که تهیه کرده اید اطمینان یابید کافیست، کافیست کاغذ تورنسل تهیه کنید و از این ماده بر روی قرارش دهید. کاغذ به رنگ قرمز در خواهد آمد.

زاج
زاج چیست

انواع زاج سفید

انواع مختلفی از زاج سفید از نظر ترکیبی وجود دارد اما کاربرد ها و مزایای تمامی آن ها به غیر از چند مورد به خصوص و شکل ظاهری شان تقریبا مشابه است. انواع زاج سفید عبارت اند از:

  • آلوم آمونیوم
  • آلوم پتاسیم
  • آلوم سدیم
  • آلوم کروم

آلوم آمونیوم از نظر ظاهری مشابه زاج و به رنگ سفید و حالت کریستالی دارد. آلوم پتاسیم از نظر خاصیت منقبض کنندگی و ضدعفونی کردن مشابه زاج است. آلوم سدیم خاصیت قلیایی دارد که در تولید نمک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. آلوم کروم که شاید بیشتر کاربردش در صنایع آرایشی و بهداشتی و بوستر پمپ می باشد به رنگ بنفش است و برای تغییر رنگ پوست و برنزه کردن کاربرد دارد.

مزایای زاج

  • با وجود تمامی کاربرد ها و مزایایش کاملا مقرون به صرفه است.
  • این ماده ضدعفونی کننده و آنتی باکتریال است و میکروب هایی اعم از باکتری ها را از بین می برد.
  • برای تمامی انواع پوست می تواند مورد استفاده قرار بگیرد که آسیبی به آن نمی رساند و عارضه ای ندارد.
  • کاملا در دسترس است و به راحتی می توان تهیه اش کرد.
  • منقبض کننده است و طعم گس آن هم ناشی از همین خاصیت است.
  • می تواند بوی نامطبوع را به خوبی از بین ببرد.
مزایای زاج
زاج سفید

مهم ترین کاربرد های زاج

این طور نیست که کاربرد این ماده پر خاصیت تنها در ایران زیاد باشد بلکه در تمامی دنیا از این ماده به وفور استفاده می کنند. آن را هم می توان به صورت کریستالی و هم به صورت پودری بسته به نیاز شخص تهیه کرد که همانطور که گفتیم برای استفاده کردن آن در شرایط گوناگون معمولا به صورت محلول درش می آورند و همینطور ممکن است مواد طبیعی دیگری را برای افزایش اثرش به آن اضافه کنند.

از میان نمک های شیمیایی موجود، به جرات می توان گفت که این نمک معدنی کاربرد های بسیار بیشتری هم در مصارف خانگی و هم در مصارف صنعتی دارا می باشد. به عنوان مثال آن را هم در رستوران ها برای سفید کردن برنج و هم برای سفید کردن ظروف آلومینیومی استفاده می کنند.

 

از بین بردن بوی نامطبوع

از معروف ترین کاربرد های این ماده از بین بردن بوی نامطبوع است. دلیل ایجاد بوی نامطبوع در مکان هایی مانند زیر بغل، کشاله ران، پا و … حضور باکتری ها است. زاج هم آنتی باکتریال است و همچنین کاربردش در پوست هم بستن منافذ است. پس به همین ترتیب با استفاده از این ماده به همراه کمی آب و دیگر موادی مانند گلاب و یا خوشبو کننده های طبیعی دیگر به راحتی می توان بوی نامطبوع را از بین برد.

بهبود یافتن زخم ها

خاصیت منقبض کنندگی این ماده موجب شده تا چنین کاربردی داشته باشد. اگر به هر دلیلی، هر قسمتی از بدنتان دچار بریدگی و یا برش شده است، زاج را به صورت پودری بر روی ناحیه مورد نظر قرار دهید و خواهید دید که با چه سرعتی عمل خواهد کرد. تنها مسئله ای که در رابطه با این کاربرد وجود دارد سوزشی است که ایجاد می کند. مانند گذاشتن نمک بر روی زخم می ماند با این تفاوت که زاج می تواند به سرعت باعث بهبود زخم شود. (نکته قابل توجه این است که زخم ها حتما باید به صورت سطحی باشند و اگر عمیق و نیازمند به بخیه شدن باشند نباید از زاج برایشان استفاده کنید و بایستی حتما به پزشک مراجعه کنید.)

آلوم
زاج برای زخم

بهبود عفونت

این کاربرد عموما برای خانم ها است که ممکن است در دستگاه تناسلی با عفونت هایی مواجه شوند. آلوم خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد و می تواند عفونت های مختلف در بخش های مختلف بدن را درمان کند. این ناحیه هم مستثنی نیست. اگر عفونت مرتبط با رحم باشد می توان از شیاف قطعه ای آلوم همراه با آب استفاده شود.

با قرقره کردن آب همراه با آلوم می توان به درمان عفونت های دهانی و گلویی کمک کرد. همچنین در دهان اگر آفت و یا زخمی وجود دارد، می توانید تنها با نگه داشتن قطعه ای آلوم بر روی ناحیه، به راحتی درمانش کنید. برای عفونت های مربوط به گوش نیز کافیست چند قطره از زاج حل شده در آب را در گوشتان بچکانید. و برای جلوگیری از خونریزی بینی هم بایستی زاج را سوزاند و سوخته آن را بویید.

پای ورزشکاران معمولا با مشکل قارچ زدن مواجه می وشد. برای درمان و از بین برد قارچ پا هم می توان آلوم را مورد استفاده قرار داد.

درمان مشکلات پوستی

برای درمان مشکلات پوستی اعم از، از بین بردن جوش ها، زگیل، جای زخم و هر آنچی مشکلی در صورت به حساب می آید، لزومی ندارد که حتما از راه های درمانی شیمیایی استفاده کنید. به راحتی زاج را تهیه کنید و با راهکارهایی ساده و بدون دردسر بر روی پوستتان مورد استفاده قرار دهید. نه تنها برای پوست صورت بلکه برای پوست پا هم کاربرد دارد. اگر پا هایتان دارای ترک ها و زخم هایی است کافیست آن ها را درون ظرفی پر از زاج همراه با آب عسل و موادی از این قبیل قرار دهید. از جمله مزایای زاج برای پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لایه برداری و شفاف سازی پوست
  • از بین بردن لک های پوستی
  • جوان سازی پوست
  • بستن منافذ باز پوست
  • صاف کردن پوست و از بین بردن چین و چروک
کاربرد های دیگر زاج

از جمله کاربرد های دیگر این ماده می توان به کاهش اندازه و تا حدودی درمان آبسه و یا گل مژه چشم، کاهش ورم لوزه، از بین بردن حلقه های تیره دور چشم و … اشاره کرد.

کاربرد های دیگر زاج
کاربرد زاج

سخن آخر

برای درمان مشکلات و بیماری هایی که عمدتا در این مطلب به آن ها شاره شده از زاج سفید استفاده کنید. شما می توانید برای امور تصفیه آب، اصلاح و بهبود خاک، صنایع کاغذ و یا کارتن سازی سولفات آلومینیوم 17 درصد را تهیه بفرمایید. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با قیمت و خرید سولفات آلومینیوم با پگاه محیط که سئو سایت آن بر عهده سئو ایران است تماس بگیرید.

4.2/5 - (6 امتیاز)

۵ Comments

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *