اسید سیتریک

اسید سیتریک


همه ما با شنیدن اسم لیمو ترش یا با دیدن پرتغال دچار ترشح بزاق میشویم. اما تا به حال فکر کرده اید که علت این ترشح بزاق چه میتواند باشد؟ درست حدس زده اید علت ترشح بزاق مزه ترشی موجود در این 2 میوه است. حال باید ببینیم این ترش بودن از چه ماده ای نشات میگیرد.

[faq title=”سوالات متداول اسید سیتریک” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”آیا اسید سیتریک برای بدن ضرر دارد؟” number=”1″]اسید سیتریک رقیق شده یا ضعیف برای بدن ضرری ندارد و ممکن است روزانه شما مقدار زیادی اسید سیتریک از منابع طبیعی مانند میوه ها یا آب میوه ها دریافت کنید. اما باید توجه کنید که دوز اسید سیتریک در این محصولات بسیار پایین است. اگر شما در معرض اسید سیتریک با غلظت بالا قرار بگیرید ممکن است پوست شما دچار تاول یا سوختگی شود. پس در هنگام کار با اسید سیتریک غلیظ نکات ایمنی را رعایت کنید.[/faq_item][faq_item title=”اسید سیتریک از کجا بخریم؟” number=”2″]اسید سیتریک در 2 نوع خشک و آبدار در بازار موجود است و شما باید با توجه به نوع مصرف و کاربرد اقدام به خرید این محصول کنید. کمپانی ها و شرکت های مختلف داخلی و خارجی اقدام به تولید این محصول کرده اند که البته قیمت هر کدام متفاوت است. شما می توانید این محصول را به صورت اینترنتی از سایت پگاه محیط تهیه کنید.[/faq_item][faq_item title=”آیا اسید سیتریک برای پاکسازی پوست موثر است؟” number=”3″]اسید سیتریک به عنوان یک اسکراب طبیعی می تواند عمل کند و سلول های مرده پوست را جدا کند و به پوست کمک کند برای تولید سلول های جدید. شما می توانید حلقه های لیمو و یا پرتغال را برای مدت نیم ساعت روی پوست قرار دهید و نتیجه شگفت انگیز آن را بعد از مدت کوتاهی ببینید.[/faq_item][/faq]

 

فرمول اسید سیتریک
فرمول شیمیایی اسید سیتریک

اسید سیتریک

اسید سیتریک یا جوهر لیمو ماده ای است که باعث ترش بودن لیمو یا پرتغال یا میوه هایی از این دست میشود. اسید سیتریک با فرمول شیمیایی C6H8O7 در طبیعت وجود دارد. کاشف این ماده جابربن حیان دانشمند ایرانی بود.

اسید سیتریک در 2 نوع جامد و آبدار یافت میشود. اسید سیتریک خشک به صورت پودر و نوع آبدار این ماده بصورت کریستال است. این ماده بی رنگ و بی بو است و بسیار محلول در آب است. اسید سیتریک در صنایع مختلف مانند تولیدات مواد غذایی، در شیرینی پزی، تولیدات داروئی و بهداشتی بسیار استفاده میشود. این ماده به عنوان طعم دهند و تنظیم گر PH به کار برده میشود.

جالب است بدانید قیمت این اسید بسیار پایین است و با روشی بسیار ساده تولید میشود. به همین علت اسید سیتریک برای مصرف کننده ها جذاب است و سعی میکنند از این ماده استفاده کنند.

اسید سیتریک میوه
اسید سیتریک در مواد غذایی

کاربرد اسید سیتریک

همانطور که در بالا گفتیم اسید سیتریک کاربرد های مختلف و متنوعی در صنایع دارد.

  • در صنعت مواد غذایی: از اسیتریک به عنوان طعم دهنده طبیعی برای هر ماده غذایی که نیاز به طعم تندی و ترشی داشته باشد استفاده میشود. همچنین برای افزایش مدت ماندگاری مواد غذایی نیز استفاده میشود و به عنوان یک عامل طبیعی اسیدیته را افزایش میدهد و به باکتری و قارچ ها اجازه رشد نمیدهد.

شاید جالب باشد بدانید در تهیه و تولید کیک و شیرینی از اسید سیتریک استفاده میشود، البته در شیرینی پزی به اسید سیتریک نمک ترش می گویند. اگر شما هم از دوستداران آبنبات چوبی هستید حتما در هنگام باز کردن آبنبات به پودر سفید رنگی که روی سطح آبنبات است توجه کرده اید. این پودر سفید همان اسید سیتریک است که در شما طعم ترشی را ایجاد میکند.

آبنبات چوبی ترش
اسید سیتریک در تولید آبنبات چوبی
  • اسید سیتریک در داروسازی: از جمله کاربرد های این اسید در دارو سازی میتوان به خاصیت تثبیت کنندگی آن در مواد غذایی و دارویی نام برد. همچنین از آن به عنوان طعم دهنده در شربت ها و قرص های جویدنی استفاده میشود.
  • مواد ضد عفونی کننده بر پایه اسید سیتریک: یکی از کاربرد های اسید اسیتریک استفاده از آن در تهیه مواد ضد عفونی کننده است. اسید سیتریک سختی آب را از بین میبرد و باعث میشود استفاده از مواد شوینده باعث ایجاد لک روی لباس ها نشود. این اسید جایگزین مناسبی برای مواد ضدعفونی کننده خطرناک است.
  • کشاورزی بر پایه اسید سیتریک: اسید سیتریک نه تنها برای انسانها مفید است بلکه برای گیاهان نیز میتواند مفید باشد و به همین علت در کشاورزی مدرن از اسید سیتریک استفاده میشود. اسید سیتریک میتواند PH محصولات زراعی را اصلاح کند و در نتیجه باعث میشود محصولات با کیفیت تر و خوش عطر و طعم تری تولید شود.

از دیگر خواص اسید سیتریک می توان به خاصیت قارچ کشی آن اشاره کرد. اسید سیتریک با کمک آب رقیق میشود و برای پیشگیری ازابتلاء محصول به قارچ و آفت استفاده میشود.

نکته قابل توجه

یکی از نکات جالب و قابل توجه این اسید کمک به جذب مکمل های طبیعی است. همه ما میدانیم مکمل های معدنی به شکل های مختلفی بصورت طبیعی یا مصنوعی وجود دارند و ما میتوانیم آنها را مصرف کنیم اما آیا تمام مقدار ماده معدنی که ما استفاده میکنیم جذب بدن میشود؟ اسید سیتریک یا جوهر لیمو به ما کمک میکند درصد جذب مواد معدنی در بدن به حداکثر میزان خودش برسد.

اسید سیتریک داروسازی
کاربرد اسید سیتریک در دارو سازی

خطرات اسید سیتریک

به علت نام این ماده که پیشوند اسید دارد، ممکن است این تصور به وجود آید که این ماده یک اسید است و برای بدن ضرر دارد. تحقیقات انجام شده روی این ماده نشان میدهد که مصرف این ماده بدن را با هیچ گونه خطری مواجه نمیکند، و سازمان جهانی بهداشت و دارو این ماده را یک اسید بی خطر معرفی کرده است.

سخن آخر

اسید سیتریک یکی از فراوان ترین اسید های طبیعی موجود در طبیعت است که آن را با نام جوهر لیمو نیز میشناسند. این اسید در صنایع مختلف کاربرد های مختلفی دارد. و طعم ترشی اکثر مواد غذایی به علت وجود اسید سیتریک در آنهاست. سایت پگاه محیط علاوه بر این محصول محصولات دیگری مانند سولفات آلومینیوم نیز دارد.

Rate this post

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *