همه ما طعم ترش و تیز سرکه را چشیده ایم. این طعم از طعم ترشی هی دیگر جدا است و به عبارتی مقداری تیز است، به همین خاطر سرکه به تنهایی استفاده خاصی ندارد و از آن بیشتر در ترکیب با سایر مواد استفاده میشود.
حال این سوال پیش می آید این طعم به دلیل وجود چه ماده شیمیایی است؟ اسید استیک ماده ای است که دلیل این طعم می باشد. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد.
[faq title=”سئوالات پر تکرار” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”اسید استیک در کدام ماده غذایی بصورت طبیعی وجود دارد؟” number=”1″]در سرکه انگور می توان مقدار خاصی از اسید استیک دید. اما مقدار این ماده آنقدر زیاد نیست که باعث بروز مشکل برای شما شود. چرا که میدانید اسید استیک خالص بسیار خطرناک است. اما درصد کمی از این ماده در مواد غذایی یافت میشود که اصلا خطر آفرین نیست.[/faq_item][faq_item title=”آیا کارخانه ای در ایران اسید استیک تولید میکند؟” number=”2″]با توجه به کاربرد های متفاوت این محصول کارخانه و کارگاه های متفاوتی این محصول را تولید میکنند. البته برند های خارجی این محصول نیز در کشور موجود است. که البته قیمت بالا تری دارند و برای تولیدات انبوه و استفاده زیاد بهتر است از انواع تولید داخل این محصول استفاده کنید.[/faq_item][faq_item title=”اسید استیک صنعتی را از کجا بخریم؟” number=”3″]برای خرید اسید استیک صنعتی شما می توانید به سایت پگاه محیط مراجعه کنید. پگاه محیط مرجع کاملی برای خرید محصولات شیمیایی است. علاوه بر اسید استیک صنعتی شما می توانید آمونیوم پرسولفات صنعتی نیز خریداری کنید.[/faq_item][/faq]همه چیز در مورد اسید استیک
اسید استیک، اتانوئیک اسید، جوهر انگور و جوهر سرکه همه یک ماده هستند با نام های مختلف و متفاوت. اسید استیک یکی از اسید های آلی ضعیف است که فرمول ملکولی آن بصورت CH3COOH است. این اسید دارای طعم ترش و طعمی شبیه طعم سرکه است. همانطور که گفتیم این ماده از انواع اسید های ضعیف است، اما باید توجه کنید که نوع خالص و غلیظ آن بسیار خورنده است و باید هنگام کار کردن با آن تمام نکات ایمنی را رعایت کنید وگرنه باعث بروز مشکلاتی برای شما خواهد شد.
اسید استیک یکی از موادی است که در صنعت بسیار کاربرد دارد. در ادامه چند مورد از کاربرد های این اسید ضعیف را بررسی میکنیم.
خواص فیزیکی و شیمایی
اسید استیک خالص و بدون حضور آب به صورت مایع است. رنگ خاصی ندارد و به عبارتی بی رنگ است. اسید استیک در دمای 16.5 درجه سانتی گراد منجمد میشود. در حالت انجماد به شکل یک ماده جامد کریستالی است و همجنان بی رنگ است.
اسید استیک به خوبی در آب حل میشود و حلالیت خوبی در آب دارد. برای رقیق کردن این ماده معمولا از آب استفاده میشود.
کاربرد اسید استیک
اسید استیک از اسید هایی است که در صنعت های مختلف کاربرد های مختلفی دارد. استفاده از این محصول در 2 گرید خوراکی (مواد غذایی) وصنعت خلاصه میشود.
مواد غذایی
از این محصول به عنوان طعم دهنده در سس کچاپ، انواع کنسرو و … استفاده میشود. کاربرد دیگر این اسید در تنظیم کردن PH محصولات تولیدی است. شاید جالب باشید بدانید اسید استیک یکی از موادی است که با آن رنگ مواد غذایی مانند کنسرو ها را رقیق میکنند.
همه ما میدانیم که موادی مانند کنسرو ها و غذا های آماده باید به گونه ای تولید شوند که بتوان آنها را مدت زیادی نگهداری کرد، به عباری باید تاریخ انقضای این محصولات بالا باشد.
برای بالا بردن مدت نگهداری محصولات غذایی اسید ستیک را همراه با مواد دیگر ترکیب میکنند و به ماده غذایی اضافه میکنند و به این ترتیب تاریخ انقضا محصولات بالا میرود.
خالص سازی ترکیبات آلی
در ابتدا مقاله گفتیم اسید استیک یک حلال خوب است. به همین علت از این اسید در خالص سازی ترکیبات شیمایی استفاده میشود. تولید کنندگان به منظور کریستالی شدن ترکیبات شیمیایی و آلی از اسید استیک استفاده میکنند. به علت قیمت مناسب و به نسبت پایین این ماده، تولید کنندگان علاقه زیادی به استفاده از این محصول دارند.
پزشکی
همانطور که گفتیم اسید استیک یکی از موادی است که در صنعت ها و رشته های مختلفی کاربرد دارد. از اسید استیک در پزشکی به عنوان نوعی از مواد ضدعفونی کننده استفاده میشود. ایم ماده در ضدعفونی باکتری ها بسیار موثر است و دیده شده پزشکان از این ماده برای درمان عفونت های گوش که ناشی از باکتری و قارچ است از آن استفاده میکنند.
صنعت رنگرزی
PH حمام های رنگرزی قلیایی است، برای خنثی نمودن این PH از اسید استیک استفاده میکنند. همانطور که اسید استیک در صنعت مواد غذایی باعث رقیق شدن رنگ میشود، در صنعت رنگرزی نیز از این محصول برای رقیق سازی رنگ ها استفاده میشود. شاید جالب باشد بدانید اسید استیک باعث شفافیت رنگ ها و جلای هرچه بیشتر آنها میشود.
تولید ترکیبات شیمایی
همانطور که میدانید ترکیبات شیمیایی برای تولید نیاز به مواد بسیاری دارند و نمی توان انتظار داشت برای تولید یک ماده، مواد کمی مورد نیاز است.
یکی از موادی که در تولید تعدادی از ترکیبات شیمیایی کاربرد دارد، اسید استیک است. از این ماده برای تولید وینیل استات مونومر، استر و آنیدرید استیک استفاده میشود.
سخن آخر
اسید استیک از مواد شیمیایی پر کاربرد است. رد پای اسید استیک در صنعت هایی مانند رنگرزی، مواد غذایی، پزشکی و … دیده میشود. بهتر است در هنگام کار با این ماده تمامی نکات ایمنی را رعایت کنید چرا که نوع غلیظ و خالص آن بسیار خورنده و خطرناک است و در صورت تماس با پوست به شدت باعث ایجاد تورم و سوزش میشود.
No comment