اسید استئاریک

خرید اسید استئاریک از سایت پگاه محیط

اسید استئاریک چیست؟

این اسید جزو اسیدهای چرب است که دارای زنجیره طولانی است. این اسید در چربی های حیوانی و گیاهی وجود دارد. این اسید در صنایع گوناگون و با گریدهای مختلف استفاده می شود و اسیدی غیر سمی است. از اسید استئاریک در صنایع آرایشی برای تولید شمع و صابون ها استفاده می شود. از این ماده برای مصرف خوراکی هم دارای که دارای گرید خاصی است. این اسید چه کاربردهایی دارد؟

خواص ظاهری اسید استئاریک

این اسید دارای خواص ظاهری زیر است:

  • فرمول مولکولی این اسید C18H36O2
  • جرم مولی این اسید برابر 284.484 است.
  • رنگ آن سفید و دارای بوی تند است.
  • این اسید در دمای 69.3 ذوب می شود و نقطه جوش آن 361 درجه سانتیگراد است.
  • این اسید جامد است.
شمخصات ظاهری اسید استئاریک
بسته بندی اسید استئاریک

این اسید در طبیعت به عنوان تری گلیسرید و استر و الکل چرب وجود دارد.

ساختار اسید استئاریک

این اسید در ساختار خود دارای 18 عنصر کربن است. این اسید مانند بقیه اسیدهای چرب در دمای اتاق جامد بوده و رایحه آن مطبوع است. فروشندگان این اسید آن را بصورت پودر یا کریستال می فروشند. این اسید به دلیل ساختاری که دارد از آن در تولید صابون و مواد شوینده استفاده زیادی می شود.  این اسید یک سر آن قطبی و سر دیگر آن غیر قطبی است که سر قطبی به آب و سر غیر قطبی آن به چربی ها متصل است.

تولید اسید استئاریک

برای تولید آن باید اسید را به چربی های حیوانی و آب اضافه کرد و در دمای واکنش داد تا این اسید حاصل شود. این واکنش همچنین هیدرولیز تری گلیسرید را تولید می کند. اما یک راه دیگر هم برای تولید این اسید وجود دارد باید روغن گیاهی اشباع نشده را هیدروژنه کرد. این اسید ترکیبی از اسید استئاریک و اسید پالمیتیک است.

اسید استئاریک چگونه تولید می شود؟
اسید استئاریک تولید شده از چربی های حیوانی

این اسید در مقایسه با سایر اسیدها کلسترول کمتری دارد و به همین دلیل برای بدن انسان هم ضرر کمتری دارد. همچنین باید گفت این اسید در بدن در فرآیندی تحت عنوان سنتز اسیدهای چرب تولید می شود.

کاربردهای اسید استئاریک

از این اسید در صنایع مختلف و برای تولید لوازم آرایشی، پلاستیکی، موادهای رها ساز، صیقل دهنده ها، داروها و … استفاده می شود. بطور کلی باید گفت:

  • تولید لوسیون ها و مرطوب کننده ها
    از مهم ترین گریدهای این اسید می توان به گرید آرایشی آن اشاره کرد. این ماده یک ماده بسیار حیاتی برای تولید لوسیون ها و مرطوب کننده هاست. این اسید باعث می شود تا این محصولات آرایشی براق بنظر برسند.
  • صابون ها و شمع ها
    این اسید به این منظور در صابون استفاده می شود که در تولید کف کمک کننده است. این ویژگی این اسید سبب شده تا از آن در کرم های اصلاح هم استفاده شود. از این اسید برای ضخیم کردن و سفت کردن شمع ها نیز استفاده می شود.
  • رنگ ها
    در تولید بیشتر رنگ ها از این اسید به صورت مستقیم استفاده می شود.
  • لاستیک سازی
    به دلیل خاصیت روان کنندگی و فعال کنندگی که دارد برای تولید لاستیک ها از آن استفاده می شود. این اسید کشیدگی لاستیک را افزایش می دهد.
  • تولید باتری خودرو
    در تولید باتری ها از این اسید استفاده می شود و برای ساخت صفحه منفی باتری های اسیدی از آن استفاده می شود.
  • تولید پلاستیک
    از این ماده در تولید پلاستیک و لوله های پی وی سی، پروفیل و … استفاده می شود.
  • تولید روان کنندها
  • این اسید از اکسید فلزات جلوگیری می کند.
  • برای تولید وسایل آتش بازی کاربرد زیادی دارد.
  • به عنوان پوششی برای پودرهای فلزی از این اسید استفاده می شود.
اسید استئاریک چه کاربردهایی دارد؟
اسید استئاریک اسیدی پرکاربرد

اگر نگاهی به کاربردهای اسید استئاریک بیندازید متوجه می شوید که یک ماده بسیار پر کاربرد برای صنایع مختلف است. برای خرید این اسید به سایت پگاه محیط مراجعه کنید. شما در این سایت می توانید اقدام به خرید انواع مواد شیمیایی پرکاربرد مانند سولفات آلومینیوم کنید.

آیا این اسید خطرناک است؟

این اسید توسط سازمان غذا و دارو ایالات متحده برای افزودنی های غذایی و محصولات مراقبتی یه مقدار کنترل شده بی خطر می داند. به دلیل اینکه این اسید چرب است استفاده از آن بر روی پوست خطر کمتری دارد. بیشتر محصولات آرایشی موجود در بازار حاوی اسید هستند. این اسید به عنوان یک افزودنی به بسیاری از مواد غذایی افزوده می شود.

سخن پایانی

این اسید غیر سمی است و با توجه به اینکه از سوی سازمان غذا و دارو بی خطر اعلام شده از آن در صنایع غذایی هم استفاده های زیادی می شود. این اسید یک ماده طبیعی است و به همین دلیل جایگزین بسیار خوبی برای مواد شیمیایی است و همین دلیل سبب شده تا استفاده از آن در صنایع آرایشی بهداشتی روز به روز افزایش یابد.

سوالات متداول

1این اسید چه خطراتی می تواند برای بدن داشته باشد؟
این اسید به صورت خام می تواند سبب خارش، گزیدگی، تاول و قرمزی های پوستی شود.
2شرایط نگهداری از این اسید چگونه است؟
این اسید باید در دمای اتاق نگهداری شود و از مواد اکسید کننده دور باشد و ظرف آن محکم باشد زیرا استنشاق آن گلو را تحریک می کند.
3این اسید به چه قسمت هایی از بدن می تواند آسیب بزند؟
می تواند سیستم گوارش را تحت تاثیر خود قرار دهد و سیستم ایمنی بدن را نیز تضعیف کند.
Rate this post

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *