آکریل آمید در قهوه

دانه های خوشمزه قهوه


اگر شما هم یکی از علاقه مندان به نوشیدن روزانه قهوه هستید با ما همراه باشید تا مزیت ها، خطرات و وجود آکریل آمید در قهوه را با هم بررسی کنیم.

قهوه یکی از دانه های محبوبی است که در مناطق گرمسیری رشد میکند و در سراسر جهان علاقه مندان بسیاری دارد بطوریکه بعضی افراد به کافئین موجود در قهوه اعتیاد دارند و در صورت مصرف نکردن یا کم مصرف کردن آن دچار سر درد و یا افت فشار خون میشوند.

برای استفاده از دانه های قهوه روش های مختلفی وجود دارد. هر منطقه از جهان با توجه به ذائقه یا سبک زندگی از قهوه به سبکی خاص استفاده میکنند. اما بطور کلی دانه های قهوه را میشود بو داد و برشته کرد و یا بصورت خام مصرف کرد. اما همانطور که میدانید نوع برشته و بو داده آن بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد.

با اندکی سرچ در اینترنت و سایت های مختلف میتوانید با انواع قهوه، انواع روش های دم کردن قهوه و سایر موارد مشابه آشنا شوید و یا شاید خود شما خیلی از این موارد را بدانید اما چیزی که در این مقاله مورد توجه قرار گرفته است، بررسی دانه های قهوه از نظر وجود پلی آکریل آمید در آن ها است. پس در ابتدا بهتر است بدانید آکریل آمید چیست.

فرمول شیمیایی آکریل آمید
acrylamide

ماده شیمیایی آکریل آمید

آکریل آمید یک پلیمر بلند است که قابلیت انحلال در آب را به مقدار زیاد دارد. آکریل آمید میتواند بار الکتریکی متفاوتی داشته باشد و یا حتی خنثی باشد. این ماده به صورت جامد بی رنگ و بی بو است و می تواند طی واکنش های مختلفی به آمونیاک، دی اکسید کربن یا نیتروژن تبدیل شود. آکریل آمید در صنعت های مختلف کاربرد های مختلفی دارد و ماده ای مهم و کاربردی در صنعت تصفیه آب و تصفیه فاضلاب های شهری است.

دانشمندان با تحقیقات بر روی حیواناتی که در معرض استفاده از این ماده قرار گرفته اند، متوجه شدند که در بدن آن ها توده یا غده هایی تشکیل شده. به همین علت موضوع سمی و سراطان زا بودن آکریل آمید را مطرح کردند.

اما باید بدانید آکریل آمیدی که برای تصفیه آب استفاده میشود بسیار کم و در دز پایین است و به سلامت بدن ما آسیبی نمی رساند و در واقع در این صنعت فایده آن بیشتر ضرر آن است.

آکریل آمید در فرآیند سرخ کردن، برشته کردن و یا بو دادن غلاتی که حاوی نشاسته هستند تولید میشود. به همین علت مصرف این نوع از مواد در طولانی مدت ممکن است باعث بروز برخی صدمات به بدن شود.

[faq title=”سوالات متداول آکریل آمید” open1st=”1″ openAll=”0″][faq_item title=”آیا آکریل آمید سمی و خطرناک است؟” number=”1″]آکریل آمید ماده ای سمی است و برای بدن مضر است. اما آکریل آمیدی که تصفیه آب استفاده میشود بسیار اندک است، پس به سلامتی آسیبی نمیرساند. در مورد استفاده از قهوه یا سایر غذا های سرخ کرده یا برشته شده باید اعتدال را رعایت کنید و از مصرف زیاد این مواد بپرهیزید که خطری متوجه سلامتی شما نباشد.[/faq_item][faq_item title=”آیا باید مصرف قهوه را کنار بگذاریم؟” number=”2″]به هیچ عنوان اینگونه نیست و قهوه ذاتا دانه ای مفید است و دم کرده آن سرشار از آنتی اکسیدان است. همچنین کافئین موجود در آن برای بدن مفید است.[/faq_item][faq_item title=”کم ضرر ترین نوع قهوه کدام است؟” number=”3″]شاید بتوان گفت کم ضرر ترین نوع قهوه نوع بو نداده آن است که در آن آکریل آمید تشکیل نشده باشد.[/faq_item][/faq] 

آکریل آمید در قهوه
آکریل آمید موجود در قهوه

آکریل آمید در قهوه

قهوه یکی از دانه های محبوب در اکثر کشور هاست و نوشیدنی قهوه بعد از آب، دومین نوشیدنی پر طرفدار در جهان است. بیشترین مصرف قهوه از نوع بو داده آن است. وقتی قهوه در دمای بالا بو داده میشود در آن تولید آکریل آمید میکند که ماده ای خطرناک است. آکریل آمید یکی از محصولات جانبی در فرآیند برشته کردن قهوه است. البته در سرخ کردن سایر مواد مانند سیب زمینی نیز آکریل آمید تولید میشود.

همه ما میدانیم مواد غذایی که سوخته میشوند قابل استفاده نیستند و نباید مصرف شوند، و به اصطلاح شنیده ایم که می گویند این مواد سراطان زا هستند. دلیل سراطان زا بودن این مواد آکریل آمید زیادی است که به علت سرخ شدن و سوخته شدن در آن ها ایجاد شده و همانطور که میدانید مقدار زیاد آکریل آمید سمی است و خطرات زیادی برای سلامتی دارد. وجود آکریل آمید در دانه بو داده قهوه علاوه بر خطر بیماری سراطان می تواند باعث بروز بیماری های قلبی نیز شود.

سازمان بهداشت جهانی در مورد خطر وجود آکریل آمید در قهوه هشدار هایی داده است، بطوریکه در سال های قبل به فروشندگان و تولید کنندگان قهوه اعلام کرده بود بر روی بسته بندی های قهوه نوشته ای باشد که اعلام کند قهوه می تواند برای سلامتی مضر باشد. که البته بعدا از این موضوع صرف نظر کرد و این موضوع فقط در حد نظریه باقی ماند.

اما شاید جالب باشد بدانید آکریل آمید چگونه باعث به وجود آمدن سراطان میشود. آکریل آمید به وجود آمده از فرآیند برشته کردن مواد با به وجود آوردن اختلال در سیستم عصبی احتمال ابتلا به سراطان را افزایش میدهد.

استفاده از قهوه خوب یا بد
ضرر و فایده قهوه

اما آیا به راستی قهوه مضر و سراطان زا است؟

شاید با خواندن این مقاله شما تصور کنید که باید مصرف قهوه را کامل کنار بگذارید. اما این خطرات برای کسانی است که بیش از 7 یا 8 فنجان قهوه در روز می نوشند و مصرف قهوه تا 3 فنجان نه تنها ضرر ندارد بلکه به علت وجود آنتی اکسیدان های قوی برای بدن لازم و ضروری است و حتی می تواند خطر ابتلا به برخی انواع سراطان را کاهش دهد. یکی دیگر از فواید قهوه کاهش وزن است. کافئین موجود در قهوه باعث چربی سوزی و در نتیجه لاغری میشود. اما باید توجه کنید در مصرف این ماده زیاده روی نکنید.

 

4/5 - (1 امتیاز)

No comment

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *